Blog Online Fitness

Trénink pro posílení celého těla
Fitness

Trénink pro posílení celého těla

08.10.2017
Pokud jsme plně vytížení prací, rodinou nebo z nějakého jiného důvodu nemáme moc volného času, tak oceníme takové tréninky, kterými lze posílit celé tělo najednou, abychom nemuseli cvičit 5x týdně. Ruce, záda, břicho, nohy a také kardio – to vše lze posílit tímto tréninkem.

Online Fitness

Trénink

Trénujeme 2x týdně po 3 kolech a 20 opakováních. Dbáme na správné provedení cviků, aby trénink měl maximální efekt. Tak jdeme na to!

 

 

 

Přískoky

Zaujmeme základní pozici ve vzporu, zatneme bříško a přiskočíme nohama k tělu. Při přiskočení vydechujeme a při navrácení do vzporu se nadechujeme. Pokud je tento cvik pro nás moc obtížný, tak nebudeme přiskakovat oběma nohama najednou, ale půjdeme postupně. Nejdříve levá, poté pravá. Naopak, pokud je cvik moc snadný, tak při každé pozici ve vzporu můžeme přidat ještě klik nebo horolezeckou chůzi do strany.

Spider

Zaujmeme pozici ve vzporu na dlaních, zatneme bříško, zadeček a zpevníme záda. Pomalým pohybem přitáhneme levou nohu k levému loktu a současně natáhneme pravou ruku o něco dále. Tímto pohybem se budeme pomalu přesouvat dopředu.

Pokud máme ke cvičení malé prostory, tak stejný pohyb můžeme vykonávat i pozpátku. Pokud nám připadá cvik moc snadný nebo opravdu máme velmi málo prostoru, tak při přitáhnutí kolena k loktu, tak současně uděláme ještě klik.

Ruský twist

Posadíme se, pokrčíme nohy a mírně se zakloníme dozadu. S výdechem se otáčíme do stran, při návratu do středu se nadechujeme.

Cik-cak pokládání nohou

Lehneme si na zem, dáme si dlaně pod zadeček a nadzvedneme obě nohy pár centimetrů nad zem. S nádechem zvedneme pravou nohu nahoru a s výdechem ji položíme zpátky. Pokračujeme pravou nohou nahoru a s výdechem zpátky.

Předpažení – zanožení

Klekneme si na všechny čtyři, zpevníme střed těla a s výdechem zvedneme pravou ruku a levou nohu, až do úplného napnutí. V napnuté pozici chvíli vydržíme a s nádechem spustíme nohu i ruku zpět do počáteční polohy. Celý cvik opakujeme i na druhou stranu.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru