Blog Online Fitness

Trénink pro zdravé srdce, který zvládneš kdykoliv & kdekoliv
Fitness

Trénink pro zdravé srdce, který zvládneš kdykoliv & kdekoliv

31.07.2017
V současné době se mnoho z nás potýká s přemírou stresu, který ovlivňuje naše srdce. Když k tomu přidáme i trochu nezdravý životní styl, tak si zaděláváme na srdeční problémy v podobě různých arytmií. Srdce je také sval a ten můžeme posílit, například tímto tréninkem.

Online Fitness

Srdíčko lze posilovat právě kardio tréninkem, který také pálíme tuky a podporujeme metabolismus. My jsme pro Vás připravili trénink, který zvládneme odcvičit kdekoliv, a budete potřebovat jen kousek místa. Takže ať jste třeba doma nebo na dovolené, tak s chutí do toho! Jdeme na to!

 

 

 

Dřep s výskokem

Postavíme se rovně do stoje rozkročného a s nádechem jdeme do dřepu, následně s výdechem vyskočíme opět do stoje. Pohyb opakujeme v rychlém tempu.

 

Angličák

Postavíme se rovně, přejdeme do nízkého dřepu a opřeme se rukama o zem. Odskočíme nohama dozadu, abychom se dostali do kliku, opět přiskočíme nohama zpět do dřepu a ze dřepu vyskočíme. Opět musíme důkladně dýchat. Angličák patří sice k obtížnějším cvikům, ale také k jednomu z nejúčinnějších. Pokud je cvik pro nás náročný, tak vynecháme skákací části. Pomalu přejdeme do dřepu, opřeme se rukama o zem, levou nohu dáme dozadu, následně i pravou nohu. Přitáhneme postupně nohy zpět do dřepu a pomalu se postavíme.

 

 

Diamantové leh sedy

Lehneme si na záda a spojíme k sobě paty a koleny vytvoříme tvar kosočtverce (motýlkový posed). Natáhneme ruce za hlavu a pomalu rolujeme trup směrem nahoru, až se naše ruce dostanou před špičky. Následně se pomalu spouštíme zase zpět. Pokud by byl tento cvik velmi obtížný, tak se zvedneme pouze tak vysoko, jak zvládneme. Nahoru výdech, dolu nádech.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru