Blog Online Fitness

Typy postavy a jak s nimi správně cvičit - OBDÉLNÍK
Fitness

Typy postavy a jak s nimi správně cvičit - OBDÉLNÍK

10.12.2015
V úvodním článku jsme se podívali, jaké základní typy postav se mezi ženami vyskytují. Dnes si jednu z nich rozebereme a podíváme se jaké vhodné cviky zvolit, abychom vytvarovali ženské křivky. Jdeme na to obdélníky!

online fitness

Problémové partie

Tato postava patří k jedněm z nejtěžších na tvarování, jelikož musíme nabrat svaly na horní i dolní polovině těla a zároveň shodit přebytečný tuk v oblasti bříška. Abychom se zbavili rovné postavy, tak je nutné trochu zvětšit hrudník a boky se zadečkem. Tak jak na to?

ONLINE FITNESSTrénink

Kardio

Pro shazování kil si musíme vybrat kardio, které nás bude alespoň trochu bavit. Jedná se o aktivitu, při které si držíme správnou tepovou frekvenci v oblasti spalování. Pokud provádíme kardio trénink alespoň 3x týdně, tak úbytky váhy se projevují velmi rychle.

Tip: brusle, běh, plavání, rychlá chůze, švihadlo a jiné.

Posilování

Při posilování se zaměříme na celou postavu, abychom ji správně zpevnili. My ženy bychom se měly zaměřit na zadeček. Pokud přidáme k uvedenému posilovacímu tréninku pokaždé 20 dřepů na začátku tréninku a 20 dřepů na konci tréninku, tak si brzo všimneme, že máme pevnější a kulatější zadeček. Zpočátku může být 20 dřepů obtížných, ale pokud zatneme zuby, tak brzy pro nás bude toto číslo hračka. Jakmile se 20 dřepů stane hračkou, tak přidáme dalších 5 a to uděláme vždy, kdy už bude předchozí počet snadný.

V uvedené tabulce vidíme přehled cviků na jednotlivé dny. Svůj trénink začneme na 10 opakování ve 3 setech. To znamená, že 10x zopakujeme cvik 1 až cvik 5 a tohle kolečko objedeme 3x. Samozřejmě se budeme s každým tréninkem zlepšovat, a nastane doba, kdy pro nás bude 10 opakování snadné. V takovém případě přidáme vždy 5 cviků navíc. U některých cviků jsou potřeba činky, ale pokud je doma nemáme, tak místo činek si vezme dvě půl litrové láhve, časem přidáme zátěž na 0,75l, 1l, 1,5l až 2l. Až budou i 2l láhve pro nás lehké, tak se porozhlédneme po činkách v obchodě.

 

 

Pondělí

Úterý

Středa

Čtvrtek

Pátek

Sobota

Neděle

Cvik 1

Plié dřep

Kardio

Výpady do boku

Kardio

Tricepsové kliky

Kardio

Volno

Cvik 2

Výtlaky

Zanožování

Předpažení zanožení

Cvik 3

Rozpažování

Dřepy

Dřep s výkopem

Cvik 4

Boční vzpor

Zvedání pánve

Přítahy ke špičkám

Cvik 5

Pokládání nohou na bok

Zkracovačky

Pokládání nohou

 

A jak uvedené cviky vlastně vypadají?

online fitness

online fitness

online fitness

 

Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

online fitness

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru