Blog Online Fitness

Účinný cvik z lekcí Pilates pro pevnější zadek a břicho
Fitness

Účinný cvik z lekcí Pilates pro pevnější zadek a břicho

15.01.2018
Pevný zadek a břicho chce každá z nás, bohužel všechny nemůžeme provádět rychlé pohyby, ať už kvůli našemu věku nebo proto, že prostě nestíháme. A přesně pro tyto případy jsou vhodné lekce Pilates, které se zaměřují na zpevnění celého těla, a to pomalými pohyby a správnou technikou dýchání. Podívejme se na jeden účinný cvik, který si pro nás připravila naše trenérka Verča.

Online Fitness

Cvik

Pilates cvičení kombinuje různé cviky dohromady, výjimkou není ani cvik uvedení níže, při kterém zapojíme celé nohy, zadek, záda a také břicho.

 

Počáteční pozice vychází z polohy na zádech, kdy máme ruce podél těla a nohy mírně pokrčené. S výdechem zvedneme zadek, abychom vytvořili tělem most, s nádechem zadek pokládáme zpátky na zem. V horní pozici zatneme pořádně zadek a po celou dobu máme zpevněné břicho. Zvedání zadečku opakujeme celkem 5x.

 

Při pátém zvednutí zadečku do mostu, zůstaneme v horní pozici a s výdechem se postavíme pomalu na špičky. V horní pozici chvíli vydržíme a s nádechem jdeme zpět chodidly na zem. Zvedání na špičky opakujeme celkem 5x, kdy jsme neustále v mostu.

 

Při pátém zvednutí na špičky, zůstaneme na špičkách, zpevníme celé tělo, zatneme pořádně zadek a pomalu nadzvedneme levou nohu. Snažíme se nohu propnout v koleni a přitáhnout ji k hrudníku. Pokud nemáme problém s rovnováhou, tak rukama jdeme noze naproti. Pokud nezvládneme pohyb rukou, tak je necháme podél těla, abychom udrželi balanc. Při přitáhnutí nohy vydechujeme a následně s nádechem nohu opět natahujeme zpět. Přítah nohy opakujeme 5x a poté nohy vyměníme.

 

Shrnutí

5x most - zůstat v mostu - 5x postavení na špičky - zůstat na špičkách - 5x přitáhnutí levé nohy - 5x přitáhnutí pravé nohy. 

 

  

 

Celý cvik si můžete prohlédnout na videu, které si pro nás připravila naše trenérka Pilates Verča, se kterou se můžete potkávat každé pondělí v 9 hodin

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru