Blog Online Fitness

Zbav se tuku jednou pro vždy!
Fitness

Zbav se tuku jednou pro vždy!

26.08.2017
Nadbytek tuků trápí téměř každou ženu, překypují nám přes kalhoty, dělají se nám bochánky nad a pod podprsenkou a rychlejší pohyb nám dělá problém. Proto Vám přinášíme skvělý trénink, kterým zredukujete tuky, nakopnete metabolismus a zlepšíte si fyzičku.

Online Fitness

 

Trénink

U tohoto tréninku je důležitá rychlost a samozřejmě správné provedení cviků. Čím rychleji zvládneme kvalitní opakování, tím více budeme spalovat. Trénink se pokusíme zvládnout ve 4 kolech, vždy po 20 opakování. A abychom Vám to usnadnili, tak naší trenéři, Vám na vieu cviky ukáží.

 

 

 

Cviky

Přítah kolene

Postavíme se stoje rozkročného, natáhneme levou ruku co nejvíce nad hlavu a s výdechem přitáhneme ruku zpět a zároveň přitáhneme koleno. Opakování provedeme nejdříve na jednu stranu a poté na druhou stranu.

 

 

Přískoky

Zaujmeme základní pozici ve vzporu, zatneme bříško a přiskočíme nohama k tělu. Při přiskočení vydechujeme a při navrácení do vzporu se nadechujeme. Pokud je tento cvik pro nás moc obtížný, tak nebudeme přiskakovat oběma nohama najednou, ale půjdeme postupně. Nejdříve levá, poté pravá. Naopak, pokud je cvik moc snadný, tak při každé pozici ve vzporu můžeme přidat ještě klik nebo horolezeckou chůzi do strany.

 

 

Předkopávání

Postavíme se rovně a začneme na střídačku zvedat kolena. Snažíme se s koleny dostat, co nejvýše. U tohoto cviku nezapomínáme neustále dýchat. Pokud je pro nás cvik obtížný, tak zvedáme kolena pomalu jako při vojenské chůzi.

 

 

Dřepy

Postavíme se rovně, zatneme zadeček a jdeme do hlubokého dřepu. Dbáme na to, aby kolena nešla před špičku, a celé chodidlo zůstává po celou dobu na zemi. Pokud máme problém s udržením rovnováhy, tak si dáme pod paty přeložený ručník, aby paty byly o něco výše, než špičky. Při pohybu dolů se nadechujeme a při pohybu nahoru vydechujeme. Dáváme si pozor, aby se nám ve dřepu nekulatila záda. Pokud máme s kulacením neustále problém, tak si dáme za krk tyč od smetáku, kterou držíme oběma rukama jako činku. Při pohybu dolů se díváme nahoru.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru