Blog Online Fitness

8 skvělých tipů na zdravé mlsání
Zdravě v kuchyni

8 skvělých tipů na zdravé mlsání

23.03.2015
Z naší FIT TIP soutěže vzešla velice inspirativní vítězka Káťa, pojďte se podívat na její výborné a hlavně zdravé recepty na svačinky a dobrůtky, které budete chtít hned vyzkoušet!

Online Fitness

 Autorkou receptů a fotek je Káťa Zářecká, její recepty a fotky najdete také na INSTAGRAMU https://instagram.com/katezar/

1. ZDRAVÁ VERZE ŠTRŮDLU 

Na těsto budete potřebovat 75g celozrnné mouky, 75g rozmixovaných ovesných vloček, 1 vejce, 120g bílého jogurtu a něco na doslazení (já jsem přidala pár kapek flavdrops). Půlku těsta jsem rozprostřela na pečící papír, na to jsem dala nastrouhané jablíčko smíchané s 5g kokosu a se lžičkou skořice. Navrch jsem rozprostřela druhou část těsta a štrůdl dala péct do vyhřáté trouby na 180°C přibližně na 20 minutek.

Online Fitness

2. OVOCNÉ KNEDLÍKY

Těsto je z 85g rozmixovaných ovesných vloček, 130g tvarohu, 1 vajíčka, pár kapek flavdrops na doslazení. Přidala jsem ještě maličko vody (když se dá vody hodně, těsto pak lepí). Z těsta jsem udělala placičky, na ně jsem dala ovoce (jahody a borůvky), na to zase těsto a z toho jsem udělala kuličky (spíš šišky :D). Knedlíčky jsem dala na 7 minut do vroucí vody. Posypala jsem je kakaem, nechala na nich rozpustit kokosové máslo, polila jsem je přelivem z ovoce a bílým jogurtem a pokapala datlovým sirupem.

Online Fitness

3. HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Těsto je z 50g celozrnné mouky, 70g rozmixovaných ovesných vloček, 1 vejce, 130g bílého jogurtu, lžičky oleje, 5g proteinu, 5g datlového sirupu a trošku prášku do pečiva. Navrchu je nakrájená hruška (cca 80 g). Pekla jsem ho 20 minut v rozehřáté troubě na 180 stupňů.

Online Fitness

4. OVOCNÉ SMOOTHIE

Je ze 100ml kokosového mléka, 100ml polotučného mléka, 100ml vody, 2 lžic ovesných vloček, 2 kapek flavdrops na doslazení, pár borůvek a jahod.

Online Fitness

5. JAHODOVÉ MUFFINY Z KUSKUSU

35g kuskusu jsem dala na minutu do mikrovlnky s 50ml vanilkového sójového mléka. Potom jsem přimíchala jeden bílek (s celým vajíčkem ale určitě chutnají lépe), trošku vanilkového proteinu a skořici, přidala nakrájené jahody, posypala kokosem a dala na 15 minut péct do trouby. Vyšlo mi to na 3 menší muffinky. Doporučuju silikonové formičky, z těch papírových to moc nešlo vyndat.

Online Fitness

6. SLADKÁ KAŠE Z BULGURU

Uvařila jsem 100g bulguru ve 200ml mléka, přimíchala jsem vajíčko, přisypala skořici a ještě chvilku kaši povařila. Navrchu je hruška, mandle, máslo z kešu a lískových oříšků a celé je to polité datlovým sirupem. Bulgur na sladký způsob doporučuji, chutná to vážně skvěle!

Online Fitness

7. OVOCNÝ KOLÁČ

Těsto je z 1 vejce, 70g rýžové mouky (může se nahradit celozrnnou), 70g ovesné mouky (rozmixované vločky), 150g bílého jogurtu, 80ml vanilkového sojového mléka, trošku třtinového cukru, pár kapek oleje a půl lžičky prášku do pečiva. Může se přidat i protein. Navrchu jsou borůvky a jahody. Koláč jsem pekla asi 25 minut v rozehřáté troubě na 180 stupňů.

Online Fitness

8. MUGCAKE

Těsto je ze 40g vloček, 1 bílku (může se dát celé vajíčko), 5g proteinu, 10g chia semínek, 20g bílého jogurtu, mléka, trošku holandského kakaa, skořice a prášku do pečiva. Dala jsem ho do hrníčku (dají se použít i formičky na muffiny) a do mikrovlnky na 2 minuty a půl.

Online Fitness

Děkujeme Káťi a vám přejeme DOBROU CHUŤ.

Online Fitness

Další články

Zdravě v kuchyni
Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Léto je ideálním obdobím pro osvěžující nápoje. Teploty stoupají, proto je důležité dodržovat pitný režim. Přinášíme vám výběr letních drinků, které vás nejen osvěží, ale také nakopnou a podpoří váš výkon při cvičení.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun je nejen osvěžující letní pochoutka, ale nabízí také řadu zdravotních výhod, které mohou pozitivně ovlivnit vaše tělo. V tomto článku se dozvíte, jaké jsou benefity melounu a poradíme vám, jak vybrat ten správný, abyste si mohli vychutnat jeho sladkost a šťavnatost. Přečtěte si více a zjistěte, proč by meloun neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Čtěte více
Nahoru