Blog Online Fitness

Super série na zadek pevný jako kámen
Fitness

Super série na zadek pevný jako kámen

01.10.2018
Super série, to je účinný styl cvičení, pokud chceme posílit jednu určitou partií. Dnes se s naši trenérkou Zuzkou zaměříme na zadek.

Trénink si pro nás připravila naše skvělá trenérka Zuzka Danihelová, kterou můžeme pravidelně potkávat na lekcích Břicho Zadek Nohy a Dance Workout. Zuzka se věnuje posilování zadečku už dlouhou dobu a ví, jak jej efektivně posilovat.

 

 

 

Cviky

Air dřepy

Postavíme se rovně do mírného rozkročení, zpevníme střed těla, zvedneme ruce nad hlavu a s nádechem uděláme dřep. Ruce stále držíme nahoře, dole chvíli vydržíme a s výdechem se vracíme do výchozího postavení. Dbáme na to, aby kolena byla pevná a nešla před špičku a abychom měli stále rovná záda.

 

Výpady vzad

Postavíme se rovně s rukama podél těla. Uděláme krok vzad s levou nohou a ujistíme se, že se přední noha ohýbá v koleni do zhruba 90°. Pokud je tento rozsah pohybu pro nás těžký, tak zpočátku cvičíme menší rozsah. V dolní poloze vydržíme zhruba 2 sekundy a jdeme zpět do rovného postoje. Provádíme opakování na každou nohu.

Je nutné, aby při výpadu nepředbíhalo koleno přední nohy, před špičku. Při pohybu dolů se nadechujeme a při pohybu zpět vydechujeme. Pokud je pro nás cvik příliš lehký, tak si vezmeme do každé ruky láhev s vodou.

 

V dřep

Postavíme se do širokého rozkročení, zpevníme střed těla, podsadíme pánev a uděláme sumo dřep, pomalu se vracíme zpět, ale nepropínáme kolena. Výchozí pozice je v mírném podřepu. Pravidelně dýcháme a dbáme na základní pravidla pro klasický dřep.

 

Dřep s výskokem

Postavíme se na široko, zpevníme střed těla, uděláme dřep a vyskočíme ze spodní pozice. Snažíme se dopadnout zpět do dřepu. Pokud bychom skok zpět do dřepu nezvládali, tak skočíme do rovného postavení a uděláme dřep.

 

Výpady

Postavíme se rovně, zpevníme střed těla a uděláme dlouhý krok vpřed, abychom se dostali do výpadu. Dbáme na to, aby koleno nešlo před špičku a abychom měli rovná záda. S výdechem uděláme krok zpět do rovného postoje a nohy vyměníme.

 

Trhaný dřep

Postavíme se do mírného rozkročení, zpevníme střed těla a uděláme dřep, ale v půlce trasy dolů se na chvíli zastavíme, vydržíme zhruba 1 sekundu a cvik doděláme. Při pohybu zpět postup opakujeme.

 

 


Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Online Fitness

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru