Blog Online Fitness

Supersérie pro pevnější břicho a střed těla
Fitness

Supersérie pro pevnější břicho a střed těla

04.03.2019
Supersérie se řadí k velice efektivním cvičením pro určitou partii, jedná se o trénink, pomocí kterého dostane svalová partie pořádně zabrat, jelikož nedochází mezi cviky k výrazným pauzám. Dnes se podíváme na účinnou supersérii na břicho a core, kterou si pro nás připravila naše trenérka Aleks Indráková.

 

Trénink

U každého cviku provedeme 25 opakování. Snažíme se, aby cviky navazovaly hned na sebe, a pokud vyloženě nemusíme, tak neděláme delší pauzy. Stále dbáme na správnou techniku provedení, i kdybychom měli cviky provádět velmi pomalu. Na celé provedení tréninku se můžeme podívat na videu níže.

 

 

 

 

Cviky

Boční vzpor s kmitem

Lehneme si na bok, zpevníme střed těla, spodní nohu mírně ohneme a horní necháme nataženou. Pomalu se zvedneme na loktu, aby šla pánev nahoru a tělo bylo vodorovně s napnutou nohou. S nádechem dáme pánev mírně dolů a s výdechem se vrátíme do vodorovné pozice. Dbáme na to, abychom se nijak nepřekláněli ani nezakláněli.

 

 

Přítah kolene k loktu

Klekneme si na zem, kolena dáme na šířku pánve a dlaně na šířku ramen. Zpevníme střed těla, levou ruku si dáme za hlavu a propneme pravou nohu. S výdechem přitáhneme levý loket k pravému koleni, chvíli vydržíme a natáhneme se zpět.

 

 

Šikmý horolezec

Zaujmeme pozici ve vzporu na dlaních, zpevníme střed těla a s výdechem přitáhneme levé koleno k pravému loktu, s nádechem se vracíme zpět do pozice vzporu a strany vyměníme. Snažíme se celou dobu držet zadek dole, ale neprohýbáme se v zádech.

 

 

Nůžky

Lehneme si na zem, zvedneme nohy a pokrčíme je, současně nadzvedneme i trup. Zpevníme střed těla a s výdechem natáhneme levou ruku a současně pravou nohu. S nádechem se vrátíme do výchozí pozice.

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru