Blog Online Fitness

Trénink se 4 cviky na břicho, zadek a nohy
Fitness

Trénink se 4 cviky na břicho, zadek a nohy

14.11.2018
Klasické problémové partie snad všech žen. Cvičení na břicho, zadek a nohy není nikdy dost! A právě proto pro Vás máme na online fitness lekci zaměřenou přesně na tyto partie: BŘICHO ZADEK NOHY, a pokud cvičení máte ještě málo, tak vyzkoušejte tento skvělý trénink!

 

Trénink si pro nás připravila naše skvělá trenérka Zuzka, která ví jak na ploché bříško, kulatý zadeček a štíhlé nožky. Trénink odmakáme ve 4 kolech po 20 opakování každého cviku. Mezi cviky neděláme dlouhé pauzy, měla by nám stačit 1 minuta oddechu. Cviky na zadek a nožky (cvik 1. a cvik 2.) cvičíme v rychlejším tempu, naopak u cviků na břicho (cvik 3. a cvik 4.) se snažíme provádět pohyb, co nejpomaleji.

 

 

 

 

Cviky

Přešlapy

Zaujmeme pozici v nižším dřepu, dbáme na rovná záda, a aby nešly kolena před špičku. V této pozici uděláme jednou nohou krok do strany a přitáhneme i druhou nohu, následně uděláme krok zpět. Nezapomínáme pravidelně dýchat.

 

 

Dřep s výskokem

Postavíme se rovně a uděláme dřep, při zvedání ze dřepu vyskočíme. Při výskoku vydechujeme a dbáme stále na rovná záda, aby nešly kolena před špičky.

 

 

Přítah kolen

Posadíme se na židli, zpevníme střed těla, ruce si opřeme o kraj židle, nadzvedneme a natáhneme nohy. S nádechem přitáhneme kolena a hrudník k sobě, s výdechem opět kolena propneme a trochu se zakloníme. Neprohýbáme záda.

 

 

K sobě – od sebe

Posadíme se na židli, zpevníme střed těla, ruce si opřeme o kraj židle, nadzvedneme a natáhneme nohy. S výdechem nohy roztáhneme a s nádechem je opět stáhneme k sobě.

 


Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru