Blog Online Fitness

Vražedná supersérie s 5 cviky na pevnější zadek a lepší stabilitu
Fitness

Vražedná supersérie s 5 cviky na pevnější zadek a lepší stabilitu

11.03.2019
Pro pěkný zadek a stehna musíš pořádně makat a supersérie jsou k tomuto účelu přesně to pravé, jelikož celý trénink odjedeš bez pauzy. Tuto vražednou kombinaci cviků si pro tebe připravila naše trenérka Markéta Stoklasová, která ráda vytváří netradiční cvičební kombinace, a proto v tomto tréninku posílíš nejen nohy a zadek, ale také svou stabilitu.

 

Trénink

Supersérie jsou charakteristické tím, že celý trénink odmakáme bez větších pauz. Partií, kterou cvičíme, tak pořádně zatížíme, jelikož svalům nedáme prostor k odpočinku, dokud trénink neskončí. Samozřejmě, že každou supersérii provádíme s rozumem, pokud nás začnou chytat křeče do svalů, tak si pauzy dopřejeme.

 

 

Trénink se snažíme odjet v rychlejším tempu, ale tak, abychom dodržovali základy správné techniky. Pokud nám technika nejde, tak cvik provádíme pomaleji. Počet opakování a provedení jednotlivých cviků najdeme na videu níže.

 

 

Cviky

Mini výkopy

Postavíme se rovně, zpevníme střed těla a zvedneme levou nohu. S výdechem nohu ohýbáme v koleni a zpět.

 

 

Přítah kolene

Postavíme rovně, zpevníme střed těla, natáhneme levou ruku a zvedneme levou nohu. S výdechem přitáhneme koleno k loktu a opět natáhneme zpět.

 

 

Poddřep s výkopem

Postavíme rovně, zpevníme střed těla a uděláme menší poddřep. S výdechem vykopneme jednu nohu do stravy, chvíli vydržíme a vrátíme nohu zpět do poddřepu a opakujeme na druhou stranu.

 

 

Sed na židli

Postavíme se před židli, zvedneme jednu nohu a s nádechem se posadíme pomalu na židli. Následně se s výdechem postavíme zpět nahoru. Nejdříve odcvičíme jednu nohu a následně druhou.

 

 

Mrtvý tah na jedné noze

Postavíme se rovně, zpevníme střed těla a do rukou si vezmeme libovolné závaží. S nádechem se ohneme dopředu a jednu nohu nadzvedneme za sebe, jako bychom dělali holubičku. Dbáme na to, abychom měli rovná záda a pohyb vycházel z nohou. S výdechem se vracíme zpět do rovného postoje.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru