Blog Online Fitness

Výsledky po 1 měsíci: - 6kg na váze a o 7cm užší pas
Životní styl

Výsledky po 1 měsíci: - 6kg na váze a o 7cm užší pas

02.04.2017
Nedávno jsme zveřejnili několik článků ohledně nízkosacharidového stravování. A dnes Vám přinášíme výsledky, které nastaly po měsíci tohoto stravování. Ano, krásných 6 kilogramů je pryč a neuvěřitelných 7 centimetrů v pase taky! A jak to celé probíhalo?

Online Fitness

 

Proč to vůbec začalo?

Někteří to dobře znají, udržujeme si pěknou postavu a hledáme vytouženého partnera. Najdeme ho a tak nějak zpohodlníme. Méně se hýbeme, více vyvařujeme a tak nějak tloustneme. Tohle je bohužel i můj případ. Sklony k nabírání jsem měla snad od narození, ale pravidelný, cvičením a správným jídlem jsem se držela na váze kolem 60 kilogramů při mé výšce 170 centimetrů, takový ideál. A pak to přišlo! Skvělý partner, zaběhnutí na rodinný život a za poslední 2 roky bylo hned 14 kilogramů nahoře. Ejhle! A léto za dveřmi.

 

Míry před počátkem hubnutí:

Datum: 27. 2. 2017

Váha: 73, 7 kg

Prsa: 97 cm

Zadek: 103 cm

Pas: 76 cm

Stehno: 64 cm

Boky: 96 cm

Lýtko: 40 cm

 

Všichni víme, že strava je při redukci váhy rozhodující. Hledala jsem tedy stravování, které by nebylo nijak náročné, nijak extrémně drahé a hlavně dostupné v každém obchodě. Nízkosacharidové stravování přesně tohle nabízí. Tak jsem na začátku března s ním jednoduše začala. Pokud jste náhodou nečetli předešlé články o nízkosacharidovém stravování, tak je najdete níže. Je v nich popsán veškerý postup a všechny detaily.

 


                

 

Týden 1 – jsem narkoman přes cukr

První den si mé tělo nijak výrazně neuvědomovalo, že jsem vůbec začala hubnout, takže nenastávala žádná přehnaná reakce. Problém nastal třetí den, kdy mě začaly brát neskutečné chutě na… vlastně na všechno. V jednu chvíli mi bylo celkem jedno, co bych snědla, hlavně aby to bylo sladké. Zatnout zuby a vydržet.

 

První podváděcí den padl na sobotu, kdy jsem snědla asi půl kilogramu kiwi, spousty pečiva, čtyři jogurty a spousty dalších věcí. Tak jdeme dále.

 

Pocity: První den jsem byla trošinku unavená, ale rychle to přešlo. Všimla jsem si v prvním týdnu jedné velké změny. Před hubnutím, vždy když jsem měla ráno nějaký pohyb a dala jsem si pak sacharidovou snídani, tak jsem dopoledne usínala. Myslela jsem si, že je to brzkým vstáváním, na které jsem si jen těžko zvykala. Při hubnutí, kdy jsem snídala fazole s vejci, tak na mě dopolední únava nepřicházela, krom prvního dne, jsem začínala být unavená až k večeru. A k mému velkému šoku, začala jsem se pravidelně sama budit v brzkou hodinu ráno. Budík nebyl potřeba.

 

Pohyb: Je jasné, že pohyb napomáhá hubnutí, tak jsem si naplánovala pravidelné cvičení. Každý den jsem začala více chodit. Snažila jsem se chodit, alespoň 1 hodinu denně a nejlépe v ranních hodinách.

 

Datum: 6. 3. 2017

Váha: 71, 5 kg

Prsa: 96 cm

Zadek: 102 cm

Pas: 74 cm

Stehno: 64 cm

Boky: 94 cm

Lýtko: 39 cm

 

Týden 2 – chutě ustupují

Druhý týden mě chutě na sladké už nijak moc nepřepadávaly, ale toužila jsem po ovoci. Pomeranče, jablka, banány, kiwi a snad veškeré ovoce, které jsem kde viděla. I smajlíci ve tvaru ovoce mě nahlodávaly. Tento problém jsem vyřešila přidáním trochu citronu do vody. Chutě rychle ustoupily a mě došlo, že mi pravděpodobně chybí nějaké ty vitamíny, nasadila jsem pravidelně tabletový multivitamin a chutě zmizely.

 

Druhý podváděcí den byl hrozný. Poctivě jsem si v průběhu týdne psala, co všechno chci sníst a polovinu z toho jsem také dodržela. Bohužel jsem si nějak neuvědomila, že 14 dní je dostatečně dlouhá doba k tomu, aby se stáhl žaludek. Tudíž jsem si nachystala své běžné porce – dva rohlíky, dva koláčky, a podobně. Po snězení dvou rohlíků se sýrem jsem myslela, že asi prasknu, na koláčky se ani nedostalo. Vzhledem k tomu, že jsem evidentně nepoučitelná, tak jsem podobnou chybu udělala i o pár hodin později, kdy jsem si v restauraci objednala polévku a následně druhý chod. Polévka a tři sousta těstovin s rajčatovou omáčkou, stačily bohatě k tomu, abych byla plná. Co, ale s tím jídlem? Natlačila jsem tedy do sebe zhruba půlku talíře, kdy jsem pak málem odpadla, celé odpoledne jen ležela a spala.

 

Pocity: Opět jsem si všimla, že jsem méně unavená a mám dostatek energie pro celý den. Dokonce jsem začala být výkonnější. Pravděpodobně to nebylo díky mému stravování, ale díky tomu, že když jsem něco dělala, tak jsem nemyslela na to, co všechno bych chtěla sníst. Práce, která mi běžně zabrala 2 dny, jsem stihla i za den.

 

Pohyb: Stále jsem se snažila dodržovat 1 hodinu chůze denně. Po týdnu už to byla celkem brnkačka, tak jsem trochu ztížila terén kopcem. Když jsem se náhodou k chůzi nedostala, zacvičila jsem si doma podle videí z Online Fitness.

 

Datum: 13. 3. 2017

Váha: 69, 9 kg

Prsa: 94 cm

Zadek: 101 cm

Pas: 73 cm

Stehno: 63 cm

Boky: 92 cm

Lýtko: 39 cm

 

Týden 3 a Týden 4 – žádné problémy

Poslední dva týdny mi nějak došlo téma ke psaní, jelikož si mé tělo skvěle zvyklo na nízkosacharidové stravování. Nepřepadají mě chutě, cítím se stále plná energie a jediné, co mi občas chybí je opět to ovoce. Celkově mám pevnější vůli, jelikož téměř každý den vidím malinkatou změnu. Po celém týdnu vidím obrovskou změnu.

 

Třetí podváděcí den byl zvláštní, jelikož při zakousnutí do nějaké sladkosti mi vše přišlo strašně přeslazené. Krom jedné oplatky v mléčné čokoládě a dvou čtverečků čokolády, jsem se přecpávala hlavně ovocem a rohlíky.

 

Pocity: Měla jsem velkou radost, jelikož rifle, které mi na začátku byly dost těsné, tak jsou nyní volnější – musím mít pásek. Viditelné výsledky mě motivují k dalšímu pokračování.

 

Pohyb: Začala jsem aplikovat intervalové kardio cvičení, kdy jsem se prvních 30 sekund hýbala rychleji (běh) a dalších 30 sekund jsem šla pomalejší chůzí. Stále jsem měla snahu mít každý den alespoň hodinu pohybu. V průběhu třetího týdne jsem zjistila, že mám lepší fyzičku, ale jsem celkem neohebná. Ke kardiu jsem tedy přidala jógu. Inspiraci jsem čerpala opět na Online Fitness.

 

Datum: 20. 3. 2017

Váha: 69,0 kg

Prsa: 92 cm

Zadek: 100 cm

Pas: 71 cm

Stehno: 62 cm

Boky: 92 cm

Lýtko: 39 cm

 

Datum: 27. 3. 2017

Váha: 67,7 kg

Prsa: 92 cm

Zadek: 99 cm

Pas: 69 cm

Stehno: 59 cm

Boky: 90 cm

Lýtko: 39 cm

 

Po prvním měsíci jsem vyloženě nadšená. Váhově mám úbytek 6 kilogramů. Je mi jasné, že nějaké to kilo bude jistě voda, ale míry mi dokazují, že opravdu hubnu. Tedy až na mé lýtka, těm se evidentně nechce :D

Na začátku

Váha: 73, 7 kg

Po 1 měsíci

Váha: 67, 7 kg

Prsa: 97 cm

Zadek: 103 cm

Prsa: 92 cm

Zadek: 99 cm

Pas: 76 cm

Stehno: 64 cm

Pas: 69 cm

Stehno: 59 cm

Boky: 96 cm

Lýtko: 40 cm

Boky: 90 cm

Lýtko: 39 cm

 

A pokračuji dále :)

 

 

Články v sérii:

Stravování, se kterým zhubneš do léta! Nízkosacharidovka #1 – Princip sacharidů

Stravování, se kterým zhubneš do léta! Nízkosacharidovka #2 – Proč selžeme a jak to řešit?

Stravování, se kterým zhubneš do léta! Nízkosacharidovka #3 – Jak to vypadá v praxi?

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Další články

Životní styl
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Sauna: Jak vám může pomoci zůstat zdraví
Také v zimě hledáte způsoby, jak se zahřát? Sauna je tím ideálním místem. Nenajdeme tam sice teplé moře, ale má řadu výhod. Milovníci saunování vědí, že střídání tepla a chladu pomáhá relaxovat, posilovat imunitu a zlepšovat sportovní výkonnost. Proč je sauna zdravá pro naše tělo se dozvíte v dnešním článku.
Čtěte více
Životní styl
Proč je občas tak těžké vstávat?
Proč je občas tak těžké vstávat?
Když každý den v roce vstanete o hodinu dříve, než jste zvyklí, získáte tím 365 hodin navíc = 15 dnů navíc. Spousta volného času, viďte? Vstát o hodinu dříve je však snazší teoreticky, než prakticky, a proto se podíváme, proč se vám tak těžko vstává a jak s ranním vstáváním lépe pracovat.
Čtěte více
Nahoru