Blog Online Fitness

Poznej své tělo: Triceps! 4 efektivní cviky pro pevnější tricepsy
Fitness

Poznej své tělo: Triceps! 4 efektivní cviky pro pevnější tricepsy

07.11.2018
Plandavé paže, noční můra všech žen. Bohužel je tato můra velmi reálna a povolené tricepsy nás dohání k šílenství. Podívejme se v našem seriálu na tuto svalovou partii a ukažme si efektivní trénink pro pevnější triceps.

 

Triceps neboli trojhlavý sval pažní je důležitý sval pro správnou funkci ruky. Zajišťuje natahování loketního kloubu. Laicky řečeno, díky němu můžeme propnout ruku. Jak už název napovídá, tak tricepsový sval se skládá ze tří hlav: dlouhá hlava (caput longum), hlava vnější (caput laterale) a hlava vnitřní (caput mediale).

 

 

Trénink

Tricepsové svaly můžeme posilovat na mnoha našich lekcích, kde se této problémové partii trenéři často věnují. Pokud bychom se chtěli zaměřit převážně na posilování rukou a hrudníku, tak na nic nečekáme a přihlásíme se na lekci Pevné Paže. Tento skvělý trénink si pro nás připravila naše trenérka Zuzka, která má pevné paže jako skála, protože ví jak na to! Trénink opakujeme po 20 opakování ve 4 kolech.

 

 

 

Tricepsové kliky

Lehneme si na zem, zpevníme střed těla a zaujmeme pozici v kliku na kolenou. S nádechem ohneme lokty a jdeme k zemi. Dole vydržíme malou chvíli a s výdechem se vracíme do výchozí pozice.

 

Tricepsové dipy

Opřeme se o židli, zpevníme střed těla, do levé ruky uchopíme činku a s výdechem ruku propneme dozadu. V krajní pozici chvíli vydržíme a s nádechem se vracíme zpět do výchozí pozice. 

 

 

Kliky o židli

Opřeme si židli o stěnu, aby nám nepodjela. Otočíme se k ni zády a opřeme se o sedák rukama. Nohy dáme, co nejdále od židle a s nádechem ohneme ruce v loktech. S výdechem se vracíme zpět do napnutých rukou.

 

 

Tlaky

Zpevníme střed těla, oběma rukama uchopíme činku a dáme ji za hlavu. S výdechem propneme ruce úplně nad hlavu a s nádechem pomalu zase ruce ohýbáme.

 

 

Další články ze série Poznej své tělo:

  

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru