Blog Online Fitness

Poznej své tělo: Prsa! 4 skvělé cviky pro pevnější prsa
Fitness

Poznej své tělo: Prsa! 4 skvělé cviky pro pevnější prsa

29.10.2018
Pevná a plná prsa by chtěla každá žena, bohužel pro krásná prsa to chce mít dobrou genetickou výbavu. Avšak i když prsa máme menší nebo je na nich již znát gravitace, tak je stále můžeme trochu vylepšit a nyní nemyslíme plastikou, ale pořádným tréninkem.

 

Pokud se rozhodneme posilovat prsní svaly a zároveň u toho hubneme, tak musíme počítat s tím, že se nám prsa pravděpodobně zmenší. Tento jev není ani tak vlivem cvičení, ale především celkovou ztrátou tuku na našem těle. Ano, většina z nás hubne nejvýrazněji právě v prsou, která jsou následně ochablá, mohou působit vytahaně nebo povisle. To je způsobeno především pomalým přizpůsobováním kůže. Aby se naše kůže rychleji přizpůsobila, tak je důležité podpořit správné prokrvení problémové partie, a tím také pružnost kůže.

 

8 kroků pro pevnější prsa

Rychlé hubnutí a vyhublost

Čím rychleji hubneme, tím bude efekt povislé kůže výraznější. Měly bychom hubnout přiměřeným tempem, aby se naše kůže zvládala celkově přizpůsobovat. Dále bychom si měly rozmyslet, jak moc vyhublé chceme být, jelikož pokud to trochu přeženeme, tak se pravděpodobně můžeme rozloučit s kulatým poprsím a v tom horším, ale velmi častém případě, se můžeme rozloučit s prsy úplně. Pokud chceme mít alespoň trochu oblejší tvary, tak bychom si měly zachovat pár kilo navíc.

 

Masáže

Na vytahanou kůži je vhodné si pořídit masážní žínku neboli lufu, kterou budeme pravidelně masírovat problémové partie, a tím dosáhneme lepšího prokrvení kůže a pokožce se postupně začne navracet její pružnost. Masáž provádíme krouživými pohyby a zhruba po dobu 3 minut každý den ve sprše. Při této masáži se také občas zaměříme na samovyšetření prsou – jen pro jistotu.

 

Stahovací prádlo

Stahovací prádlo se vždy používá po plastických operacích, aby nedošlo k poškození tvaru operované oblasti těla. A doktoři moc dobře vědí, co dělají, jelikož v dnešní době si můžeme pořídit stahovací prádlo, které cíleně prokrvuje pokožku. Při dlouhodobějším nošení pomůže toto prádlo vrátit elasticitu pokožce.

 

Dostatek tekutin

Pro zdraví pokožky je samozřejmě velmi důležitá dostatečná hydratace, která poskytne našim kožním buňkám dostatečnou pevnost, plnost a elasticitu.

 

Krémy

Při jakékoliv výraznější změně našeho těla, bychom se měli stále mazat. A nemusí jít pouze o hubnutí, ale také například o těhotenství. Krémy pomohou naši pokožku opět prokrvit a lépe hydratovat. Čím více prokrvenou kůži máme, tím je kůže více elastická.

 

 

Teplotní změny

Při sprchování můžeme kromě masáže, dosáhnout prokrvení také střídáním teploty vody. Necháme 5 sekund téct horkou a 5 sekund studenou vodu, takto střídáme alespoň po dobu 3 minut a nejlépe opakujeme každý den.

 

Trpělivost

Obnova elasticity kůže je běh na velmi dlouhou trať. První výsledky neuvidíme hned, ale až po několika týdnech, u někoho až po několika měsících.

 

Cvičení

Cvičením dosáhneme pevnějších prsních svalů, které zmírní třepání a povadlost prsou. Je vhodné posilovat hlavně horní část prsního svalu, která nám prsa opticky nadzvedne. Podívejme se společně na skvělý trénink pro pevnější poprsí.

 

 

Trénink

Všechny cviky opakujeme po 20 opakování ve 4 kolech. Vždy dbáme na správnou techniku provedení. Trénink je sestaven se zátěží, pokud doma nemáme činky, tak je nahradíme například láhvemi s vodou. Dbáme na to, abychom odhadli správnou zátěž rukou. Je vhodnější začít pozvolna s lehčí zátěží a postupně přidávat.

 

 

 

Rozpažování

Lehneme si na zem, pokrčíme nohy, do rukou uchopíme činky a roztáhneme ruce. Zpevníme střed těla, tlačíme bedra do podložky a s výdechem zvedneme ruce nahoru. Ruce zcela nepropínáme a máme je mírně pokrčené. Čím pomaleji pohyb provádíme, tím bude náročnější. V horní pozici chvíli vydržíme a s nádechem pomalu pokládáme zpět k zemi, ale ruce úplně nepoložíme na zem.

 

 

Pullover

Lehneme si na zem, pokrčíme nohy, do rukou uchopíme činky a dáme ruce nahoru nad hrudník. Zpevníme střed těla, tlačíme bedra do podložky a s výdechem pokládáme ruce pomalu za hlavu. Ruce jsou stále mírně pokrčené a za hlavou je nepokládáme až na zem. Chvíli vydržíme v krajní pozici, kdy se nadechneme a s výdechem ruce opět zvedáme nahoru.

 

 

Tlaky nad hruď

Lehneme si na zem, pokrčíme nohy, do rukou uchopíme činky a pokrčíme na široko ruce. Zpevníme střed těla, tlačíme bedra do podložky a s výdechem vytlačíme činky nad hlavu. Opět čím pomaleji pohyb vykonáváme, tím více svaly zabírají. V krajní pozici chvíli vydržíme a s nádechem pomalu pokládáme ruce do výchozí pozice.

 

 

Kliky na široko

Zaujmeme pozici v kliku, zpevníme střed těla a s výdechem uděláme klik. Dbáme na to, abychom se výrazně nepředkláněli a hlavně se neprohýbali v zádech. V krajní pozici chvíli vydržíme a vracíme se pomalu zpět do výchozí pozice.

 

 

Další články ze série Poznej své tělo:

  

 


Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru