Blog Online Fitness

Yoga workout, posilovací trénink, kterým zpevníš celé tělo
Fitness

Yoga workout, posilovací trénink, kterým zpevníš celé tělo

22.10.2018
Jóga je více a více oblíbená u všech věkových kategorií, jelikož se zaměřuje na pomalejší pohyby, správné dýchání a čistou mysl. Avšak jógou můžeme i účinně posilovat celé tělo, stačí zvolit správné cviky. Naše trenérka Monika si pro Vás přesně tento typ tréninku připravila.

 

Vše pomalu a důkladně!

Všechny cviky provádíme pomalu, čím pomalejší pohyb zvládneme, tím více svaly budeme posilovat. Každý cvik provádíme po dobu jedné minuty a celkem v pěti kolech. Po celou dobu cvičení dbáme na správné provedení a dýchání.

 

 

 

4 bodové prkno s výkopem

Klekneme si na zem, zapřeme se o ruce a špičky a zvedneme kolena nad zem. Po celou dobu cviku máme zápěstí, loket a rameno v jedné rovině. Zpevníme střed těla. Levé koleno přitáhneme k hrudi a pomalu ji natáhneme, co nejvíce dozadu. Při natažení se zhluboka a pomalu nadechneme. Chvíli vydržíme s nataženou nohou a následně ji pomalu přitahujeme zpět k hrudi a zhluboka vydechujeme. Dbáme na to, aby stojná noha měla v jedné rovině kyčel a koleno a abychom měli rovná záda.

 

 

Boční prkno s rotací

Zaujmeme pozici v bočním vzporu na loktu, zpevníme střed těla a horní ruku dáme za hlavu. S nádechem přitáhneme trup k opěrné ruce. Chvíli vydržíme a s výdechem se vracíme do výchozí pozice. Pokud by pro nás byl tento cvik obtížný, tak dáme spodní koleno na zem.

 

 

Loďka

Sedneme si na zem, zpevníme střed těla a vtáhneme břicho. Zvedneme nohy a propneme je v kolenou. Pomalu dáváme jednu nohu dolů nad zem, ale nepokládáme ji. Chvíli dole vydržíme a nohu vracíme zpět. Pokud by pro nás byl cvik obtížný, tak nohy pokrčíme. Dbáme na rovná záda.

 

 

Loďka s rotací

Sedneme si na zem, zpevníme střed těla a vtáhneme břicho. Zvedneme levou nohu a propneme ji v koleni. Pravou rukou chytneme nárt levé nohy z vnější strany a přitáhneme k noze také levou ruku. Pomalým pohybem trupu dáváme levou ruku za sebe. Ruka je neustále napnutá. V zadní pozici chvíli vydržíme a pomalu se vracíme zpět. Pokud by byl pro nás cvik obtížný, tak zdviženou nohu pokrčíme v koleni a rukou chytneme koleno.

 

 

Bonusová pozice volavky

Pokud se józe věnujeme už delší dobu, tak můžeme vyzkoušet pozici volavky, kdy se snažíme udržet váhu těla pouze na rukou. U tohoto cviku si dáváme pozor, abychom nepřepadli dopředu na obličej.

 

 


Ing. Kateřina Škrlová 

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

Online Fitness

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru