Blog Online Fitness

4 cviky, kterými se zbavíš pneumatiky kolem pasu
Fitness

4 cviky, kterými se zbavíš pneumatiky kolem pasu

15.11.2016
Bohužel je velmi častou realitou, že máme problém zapnout kalhoty. A když už je zapneme, tak to nějak překypuje na bocích, vzadu a vepředu máme pocit, že každou chvíli odletí knoflík a někoho zabije. Jistě všechny víme, že to chce lepší stravování, ale jak jinak ještě podpořit shazování?

Online Fitness

 

1. Přírodní spalovače

Ano, ano, existují potraviny, které nám pomohou zrychlit metabolismus a také podají pomocnou nohu k nakopnutí tukových zásob. K těmto potravinám patří především citrusy, koření jako je skořice, pepř, chilli a některé druhy bobulovitého ovoce (borůvky). Pár dalších typů naleznete v článku: Pryč s chemií - přírodní spalovače, které nastartují tvůj metabolismus.

 

2. Kardio

Běhání, skákání, plavání, chození, a mnoho jiných pohybových aktivit, které napomáhají hubnutí. Bohužel si neumíme přesně stanovit, odkud se nám tuk bude ztrácet, ale pokud u kardia vytrváme, tak nakonec dojde na všechny baculatejší partie. Hlavně si musíme dávat pozor na správnou tepovou frekvenci, abychom srdíčko moc nezatěžovali, ale zároveň, abychom se neflákali. Pokud náhodou nemáme měřič tepu, tak bychom při rychlejší pohybu měli být schopni bez zádrhelů mluvit, ale nemělo by nám jít po delší dobu pískat.

 

Online Fitness

 

3. Cviky na bříško

A konečně slibované cviky, které nám pomohou posílit celé bříško, zpevnit faldíky a posunout se blíže k tomu plochému bříšku.

 

Pokládání nohou

Lehneme si zem, dlaně zasuneme pod zadeček a s nádechem zvedneme napnuté nohy nahoru, do úhlu 90° s bříškem. Nohy pomalu spouštíme těsně nad zem s výdechem. Tento cvik opakujeme alespoň 10x ve třech kolech. Musíme si dávat pozor, abychom se neprohýbali v bedrech, ty bychom neměli vůbec cítit. Pokud záda pocítíme, snažíme se více zatnout spodní bříško a nebudeme dávat tak nízko.

 

Pokládání nohou na bok

Princip je podobný jako u prvního cviku, jen s těmi rozdíly, že ruce máme natažené, nohy jsou přikrčené k bříšku a spodní polovinu těla se snažíme položit na jednu stranu s výdechem a následně zpět do rovné polohy s nádechem. Cvik opakujeme 10x na každou stranu ve třech kolech.

 

Vzpor neboli prkno

Vzpor patří k jedněm z nejlepších cviků na celé bříško, při kterém zapojíme i zadeček a ruce. Výchozí pozice je v kliku, ale s lokty na zemi. Snažíme se být zcela rovně, nijak se neprohýbat ani nehrbit. Hlava je vodorovně s tělem, nikoliv svěšená dolů. Snažíme se vydržet ve vzporu, co nejdéle to půjde. Pokud jsme začátečníci, tak začneme s půl minutou ve třech kolech. Až se zlepšíme, tak budeme přidávat dalších 30 sekund.

 

Sklapovačky

Posadíme se na zem, opřeme se o dlaně, které jsou kousek za zády, zvedneme nohy a s výdechem je natáhneme a necháme ve vzduchu. Sekundu vydržíme a nohy přitáhneme zpátky s nádechem. Cvik opakujeme 10x ve třech kolech.

 

 

A pokud Vám náhodou tyto cviky nestačí, tak neváhejte a přihlaste se na hodinu Břišního pekáče nebo Břicha express.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

 

 

Další články

Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Nahoru