Blog Online Fitness

Do formy No. 3 – Štíhlé bříško pomocí třech cviků
Fitness

Do formy No. 3 – Štíhlé bříško pomocí třech cviků

11.03.2017
Máme tady pokračování seriálu, který nám pomáhá dostat se do formy. Většina z nás právě tento problém řeší, protože léto je za dveřmi a my se potřebujeme zbavit přebytečných kil, abychom se nestyděly ukázat v plavkách. Dnes se budeme věnovat štíhlému bříšku s naší skvělou trenérkou Silvií.

Online Fitness

 

Bříško hlavně přes kuchyň

Tak jako láska prochází žaludkem, tak i štíhlé bříško prochází hlavně přes náš žaludek. Cvičení bříška nám napomáhá ke zpevnění svalů a udržení dobrého zdraví, ale pokud máme na svalech tuk, tak ten pekáč buchet prostě vidět nepůjde. Jestliže je kulaté bříško naším hlavním problémem, tak bychom se měli zaměřit hlavně na správné stravování, jíst hodně zeleniny, bílkovin a hlavně se necpat sladkostmi a přesmaženými pokrmy.

 

Trénink

Tak jako při každém posilování, tak chceme svaly, co nejvíce zpevnit a vytvarovat, tudíž cviky provádíme pomaleji a dbáme na techniku provedení. Bříško bychom měli cvičit zhruba 2x do týdne, pokud jsme začátečnice, ale jestli už nějaký ten trénink máme zmáknutý, tak klidně přidáme i třetí trénink.

 

V následujícím videu nám naše krásná trenérka Silva ukazuje tři cviky pro pevné bříško, protože přece nechceme být jako rosol!

 

 

 

Přískoky

Zaujmeme základní pozici ve vzporu, zatneme bříško a přiskočíme nohama k tělu. Při přiskočení vydechujeme a při navrácení do vzporu se nadechujeme. Pokud je tento cvik pro nás moc obtížný, tak nebudeme přiskakovat oběma nohama najednou, ale půjdeme postupně. Nejdříve levá, poté pravá. Naopak, pokud je cvik moc snadný, tak při každé pozici ve vzporu můžeme přidat ještě klik nebo horolezeckou chůzi do strany.

 

 

Nůžky

Lehneme si na zem, dáme ruce pod zadeček, zvedneme nohy nad zem a kmitáme s nimi, jednu přes druhou. Stále se snažíme zatínat bříško a zadeček. Tento cvik je skvělým na problematickou pneumatiku, kterou má většina z nás pod pupíkem. Je-li tento cvik moc složitý, tak pouze zvedáme na střídačku jednu nohu nahoru a dolů. Pokud je cvik snadný, tak si dáme ruce za hlavu a nadzvedneme hlavu, jako bychom při zkracovačkách.

 

 

Horolezec

Zaujmeme pozici ve vzporu, zpevníme bříško a snažíme se přitáhnout levé koleno k pravé ruce, vrátíme zpět. Následně přitahujeme pravé koleno k levé ruce a opět zpět. Při každém přitažení vydechujeme a při návratu do vzporu se nadechujeme.

 

 

Jak často?

Cvičení provádíme 2 – 3x týdně. Pokud jsme začátečníci, tak začneme na 10 opakováních pro každý cvik, a to ve 3 kolech. Následující týden zvedneme počet opakování o 3. Takto každý týden přidáváme další 3 opakování.

 

Pokud už máme nějaké zkušenosti se cvičením, tak začneme na 20 opakováních pro každý cvik, a to ve 3 kolech. Následující týdne zvedneme počet opakování o 5. Takto přidáváme každý další týden 5 opakování.

 

Tak dámy, jdeme makat! A pokud budeme chtít zkusit i nějaký jiný trénink pro krásné bříško, tak si zapneme jednu z lekcí zaměřených na bříško:

 

        

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

 

Další články

Fitness
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Síla, stabilita a sebevědomí: Proč jsou hýžďové svaly klíčové pro naše zdraví a kondici?
Dosáhnout pevných a vypracovaných hýžďových svalů však není snadné. Potřebujete k tomu ty nejúčinnější cviky, pravidelný trénink a také trpělivost. Od podpory páteře a prevence zranění až po estetický vzhled – zjistěte, proč je právě cvičení hýžďových svalů nezbytné pro optimální pohodu a kondici celého těla.
Čtěte více
Fitness
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
ONFIT Start & Restart 2023: Fitness program, který tě přivede zpátky k pohybu
5 týdenní fitness program ONFIT Start & Restart začíná pod vedením trenérek z Online Fitness už 16.října a je určený hlavně pro ty z vás, kteří se k pravidelnému cvičení po čase vracejí nebo chtějí s pravidelným pohybem začít.
Čtěte více
Nahoru