Blog Online Fitness

Když máme na zádech bochánky aneb 5 způsobů jak se jich zbavit
Rady, tipy, triky

Když máme na zádech bochánky aneb 5 způsobů jak se jich zbavit

18.04.2017
Zapneme si podprsenku, oblečeme triko a jsou tam! Nevzhledné špíčky nad a pod zadním dílem podprsenky. Tak si na triko natáhneme ještě svetr a konečně není nic vidět, ale jak to uděláme v létě? Snadno! Zbavíme se jich!

Online Fitness

 

Krásně padnoucí oblečení je vizitkou každé ženy. Přestaňme si to kazit nevzhlednými špíčky na zádech a podívejme se na 5 způsobů, jak se jich zbavit.

 

 

Způsob 1: Stravování a pohyb

Hlavní důvod, proč vypadáme jako šunka obtáhnutá provázkem, je ten, že máme stále nějaká ta kila navíc, která můžeme shodit správným stravováním a pravidelným pohybem. Měli bychom dodržovat základní pravidla zdravého životního stylu a hubnutí. Napsali jsme již mnoho článků o stravování a cvičení, tak se k nim můžeme vrátit:

 

Stravování

Stravování, se kterým zhubneš do léta! Nízkosacharidovka #1 – Princip sacharidů

Stravování, se kterým zhubneš do léta! Nízkosacharidovka #2 – Proč selžeme a jak to řešit?

Stravování, se kterým zhubneš do léta! Nízkosacharidovka #3 – Jak to vypadá v praxi?

Stravování, se kterým zhubneš do léta! Nízkosacharidovka #4 – Výsledky po 1 měsíci

 

Trénink

Skoncujte s pneumatikou kolem pasu 

4 cviky, kterými se zbavíš pneumatiky

Tréninkový plán pro likvidaci tukových zásob 

 

Způsob 2: Správná velikost

I když máme nějaká ta kila navíc, tak nemusíme je zvýrazňovat špatnou velikostí podprsenky. Pokud nám podprsenka dělá na zádech bochánky, tak bychom měli zvolit větší obvod, který nás nebude tolik stahovat, a špíčky nebudou tak výrazné.

 

Způsob 3: Břišní tanec

Břišní tance a podobné nakroucení v oblasti pasu jsou skvělým pomocníkem pro zeštíhlení horní poloviny těla. Nemusíme se vyloženě hlásit do kurzu břišního tance, postačí nám 10 minut denně točení pánví, kdy se snažíme pohybovat pouze boky. Nohy a horní polovina těla by měla být bez pohybu. Pokud nám to zpočátku dělá problém, tak se přichytíme zdi. Kroucení boky nám také pomůže vytvarovat pas a zpevnit břišní svaly.

 

Způsob 4: Posílení zad

Nadbytek tuku na zádech není jediný důvod, proč nám překypují špíčky přes podprsenku, dalším důvodem je uvolněné zádové svalstvo. Naštěstí máme cvičení, které nám pomůže zpevnit záda.

Pevná záda

 

Způsob 5: Rovné držení těla

Správné držení těla nemá v dnešní době téměř nikdo. Většina z nás se hrbí a různě kroutí ať už při chůzi, tak i při sezení. Když se snažíme myslet na to, abychom seděli rovně, tak nám to vydrží prvních 5 minut a poté na to zapomeneme. Skvělou pomůckou je obyčejný obvaz, který svážeme do kruhu, pak překlopíme do tvaru osmičky a nasadíme si jej na ramena a záda. Obvaz si přitáhneme natolik, abychom záda drželi rovně silou své vlastní vůle, a když zapomeneme, tak nás obvaz jemně řízne do podpaží a my se opět narovnáme.

 

 

Ing. Kateřina Škrlová

Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

 

 

 

 

 

 

Další články

Rady, tipy, triky
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Energie v pohybu: Sedm důvodů, proč ti cvičení dodá více energie
Cvičení není pouze prostředkem k dosažení fyzické kondice, ale také zdrojem energie. V článku se proto zaměříme na sedm důvodů, proč pravidelná fyzická aktivita dodává našemu tělu nejen sílu, ale také energetický impuls.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Nahoru